Logo Krimpense Reddingsbrigade
Banner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense Reddingsbrigade

Nieuws › Examens

Zwemmend redden, 17 juni 2011


Tijdens de examens hebben wij als kader de gelegenheid om eens van een afstand te kijken naar wat er gebeurd in het water. En wat je dan ziet..... Deze ervaring wordt ook aangevuld met de mening van de examinatoren en dat bij elkaar geeft ons weer een hoop werk voor het volgende seizoen.
Ja maar, iedereen is toch geslaagd, dan ging toch alles goed?
Ja, iedereen is geslaagd maar toch zijn er altijd zaken die wij als instructeurs anders (beter) moet doen. En ja natuurlijk ook jullie, de kandidaten, moet sommige zaken beter, netter uitvoeren.
Dit jaar hebben we van de examencommissie te  horen gekregen dat de kwaliteit van het 'gewone' zwemmen in de eerste groepen niet best is. Hoe dat komt laten we maar in het midden, maar komend seizoen gaat dit wel een speerpunt worden. Schaarslagen moeten we er uit zien te krijgen (de beide benen bewegen niet gelijk). Vingers dicht, ogen boven water, niet kleppen tijdens het zwemmen, banen helemaal afzwemmen, niet aan de kant blijven hangen. We weten het allemaal maar we moeten het nu wel echt gaan doen.

Genoeg voor nu, we hebben eerst volgende week de clubkamioenschappen en daarna vakantie!