Logo Krimpense Reddingsbrigade
Banner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense Reddingsbrigade

Nieuws › Samenwerkingsoefening reddingsbrigades groot succes!

Algemeen, 7 april 2014


Rotterdam - Reddingsbrigades uit de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond hebben afgelopen zaterdag 5 april 2014 een oefening gehouden. Nabij het Brielse meer.
Op zaterdag 5 april 2014 vond er nabij het Brielse meer een oefening plaats van de Regionale Voorzieningen Reddingsbrigades Rotterdam Rijnmond ( RVR RR).
Tijdens deze oefening die de titel “ Eenheid maakt macht” droeg konden de reddingsbrigades van Hellevoetsluis, Krimpen aan den IJssel, Ouddorp, Rockanje, Rotterdam, Rozenburg, Schiedam, en Vlaardingen, met ondersteuning van Reddingsbrigades Nederland tesamen optrekken om vier oefenscenario’s tot een goed einde te brengen.

De oefening voor de redders op en rond het water bestond uit vier rampenoefeningen waarbij er getraind kon worden in het evacueren van slachtoffers, het varen in verschillende gebieden en kon de communicatie worden geoefend tussen de diverse reddingseenheden op het water.
De organisatie heeft veel moeite gedaan een gebied uit te zoeken waar deze situaties zo echt mogelijk leken.
Ook door het inzetten van ervaren Lotus slachtoffers konden de redders zich goed inleven in de situaties en waanden de redders zich in een echt rampgebied.

Op deze oefendag was er ook ruimte om de hulpverleningchauffeurs een goede oefening te bieden. De chauffeurs hebben diverse vaardigheden kunnen trainen. In de ochtend gespecialiseerd rijden met een trailer. In de middag werd er op het strand van Rockanje diverse rijvaardigheidstesten gehouden.

Ook de pers was in diverse vormen aanwezig en is op meerder momenten van de oefening te woord gestaan en rondgeleid op het water tijdens de oefeningen.
De RVR was ook de gehele dag te volgen via Twitter zodat ook de belangstellenden thuis een kleine greep van de oefening konden volgen.

De organisatie kan terug kijken op een goed verloop en een prima samenwerking tussen de reddingsbrigades uit de regio.
Deze oefendag heeft iedereen laten zien dat eenheid ook daadwerkelijk machtig maakt. En dat de RVR Rotterdam Rijnmond klaar staat mocht er een ramp zich voordoen.

De foto's staan in het fotoalbum