Logo Krimpense Reddingsbrigade
Banner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense Reddingsbrigade

Lifeguard


Naast de opleidingen in het zwembad kan je als lid van de KrRB vanaf je 16e jaar beginnen met het behalen van (junior) Lifeguard diploma’s. Deze opleidingen zijn verdeeld in drie richtingen: Pool (zwembad), Open water en Beach (strand).

Deze diploma’s leiden op tot toezichthoudende en hulpverlenende taken langs de kust, bij open water en in het zwembad. De KrRB gaat zich de komende periode richten op de opleiding Lifeguard Open Water en Junior Lifeguard Open Water.

De opleidingen van Reddingsbrigade Nederland zijn Internationaal erkend door de Internationale Life Saving Federation. Nadat iemand zijn diploma tot Lifeguard heeft behaald kan hij zich o.a. specialiseren tot Reddingsbrigadechauffeur en/of Lifeguard Schipper.

De opleidingen van Reddingsbrigade Nederland zijn de zogenaamde competentie gerichte opleidingen. De basis van deze opleidingen is competentiegericht leren. Er wordt vooral “opdracht gestuurd” gewerkt. De kandidaat moet de opdrachten in de praktijk uitvoeren. Er wordt o.a. beoordeeld op de verworven kennis, vaardigheden en houding/ attitude.
 

De opleiding tot Lifeguard Open Water bestaat uit 4 proeven van bekwaamheid:

 PvB  Omschrijving
 3.1  Toezicht houden
 3.2  Verlenen van hulp bij een incident
 3.3  Verrichten van postwerk
 3.4  Verzorgen van communicatie

Alle informatie over de opleiding zelf staan in het document Studiegids en Opdrachten. En net als voor de theorielessen in het zwembad gebruiken we hier de map 'Waterhulpverlening', dit is een (dikke) map die iedere deelnemer zelf moet aanschaffen.

Voor vragen over de opleidingen tot Lifeguard: opleiding@krrb.nl

De opleiding Lifeguard zal medio 2016 starten