Logo Krimpense Reddingsbrigade
Banner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense ReddingsbrigadeBanner Krimpense Reddingsbrigade

Wedstrijden


Op het gebied van de wedstrijden kan je de Krimpense Reddingsbrigade tegenkomen op wedstrijden zwemmend redden en wedstrijden EHaD. Bij de wedstrijden zwemmend redden is er een onderverdeling in drie leeftijdscategorieën: aspiranten, junioren en senioren.

Naast wedstrijden tussen de verschillende brigades onderling zijn er ook elk jaar clubkampioenschappen. Hier worden in 7 leeftijdscategorieën gestreden om de titel "clubkampioen". Kijk in de agenda wanneer de volgende clubkampioenschappen worden gehouden.

De zwemmend redden ploeg oefent voor wedstrijden in de regio en Nationaal Kampioenschappen. Tevens wordt er ook aandacht aan geschonken dat er geoefend wordt voor de brevetten. De wedstrijden worden in teamverband gezwommen. Een team bestaat uit 4 personen die elkaar aflossen of met elkaar zwemmen. Zo is er bijvoorbeeld een wisselslag estafette waar men ieder apart een zwemslag zwemt zoals borstcrawl, rugslag, en vrije slag met zwemvliezen. Een ander onderdeel is het popvervoeren. Hier vervoert men een pop en na 25 meter zwemmen wordt deze doorgegeven aan een ander.

Er wordt ook deelgenomen aan marathons. Hier zwemt men 15 minuten achter elkaar en wordt dan afgelost door een ander. Meestal bestaat een ploeg dan uit 8 man en duurt de wedstrijd 8 uur.

Ook wordt er getraind door sommige van ons aan de zogenaamde ILSE wedstrijden. druk op de kaart voor een groter exemplaarDit zijn aparte wedstrijden waar men individueel onderdelen zwemt. Zoals 200 meter borstcrawl met hindernis of 100 meter popvervoeren. Momenteel traint er een jongen van onze brigade bij de nationale selectie.

Er zijn 3 groepen de aspiranten, junioren en de senioren:
  • De aspiranten zwemmen van 18:40 tot 19:20 en zijn 8 tot en met 11 jaar oud.
  • De junioren zwemmen van 20:00 tot 20:40 en zijn 12 tot en met 14 jaar oud.
  • De senioren zwemmen van 21:20 tot 22:00 en zijn 15 jaar en ouder.