Contact

Kledingeisen

Iedere eerste zwemavond  van de maand trainen wij op het conditionele zwemmen, met kleding aan. Naarmate de examens dichterbij komen, gaan we vaker met kleding trainen. Zwemmen met kleding is een verplicht onderdeel bij het diplomazwemmen, daarom is het belangrijk dat er regelmatig met de juiste kleding geoefend wordt. Wij registeren aan het bad of er met (juiste) kleding wordt gezwommen en nemen dit mee bij de beoordeling of er afgezwommen kan worden.

Door met kleding te zwemmen, wennen de leerlingen aan de praktijk, waarin je ook niet enkel je zwemkleding aan hebt. De lessen worden gestart met kleding aan. Gemiddeld zwemmen we 10 tot 15 minuten met de kleren aan, daarna worden deze uitgetrokken.

Eerste donderdag van de maand op een feestdag of in een vakantie? Dan schuift het kledingzwemmen te vervallen door naar de eerste zwemavond van die maand.

Per diploma verschillen de kledingeisen. Vragen of twijfel over het juiste diploma of over advies welke kledingstukken het meest geschikt zijn om mee te zwemmen? Neem contact op met opleidingen@krrb.nl.

Zwemmen in bikini is niet toegestaan, daarom vragen wij iedereen om een badpak of zwembroek te dragen gedurende de lessen. Het dragen van ondergoed onder deze badkleding is niet toegestaan.

Kledingeisen Junior Redder 1 t/m 4 en clubdiploma's:

  • Badkleding;
  • T-shirt, blouse of hemd met lange mouwen;
  • Lange broek (lange broeken die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan);
  • Regen/windjack (bedoeld wordt een jack met lange mouwen, dat vaak is vervaardigd uit een soort nylon);
  • Schoenen (plastic, leren of sportschoenen zijn toegestaan; schoenen zonder stevige zool zijn niet toegestaan);


(Het is toegestaan dat kandidaten i.p.v. broek/blouse een jurk met lange mouwen of rok/blouse met lange mouwen dragen. De jurk/ rok moet tot over de knie reiken.)

Kledingeisen Zwemmend Redder 1 t/m 4 en Life Saver zwemdiploma’s 1 t/m 3:

  • Badkleding;
  • T-shirt, blouse of hemd met lange mouwen;
  • Lange broek met uitzondering van training en sportbroeken (lange broeken die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan);

(Het is toegestaan dat kandidaten i.p.v. broek/blouse een jurk met lange mouwen of rok/blouse met lange mouwen dragen. De jurk/ rok moet tot over de knie reiken.)