Contact

Nieuwe leden

Leuk dat je overweegt om lid te worden van onze brigade! Graag delen wij wat praktische informatie en leggen we uit hoe nieuwe leden zich in kunnen schrijven.

Wat doen wij

Iedere donderdagavond is de reddingsbrigade in het wedstrijdbad van zwembad de Lansingh aanwezig tussen 18:00 en 22:00 uur aanwezig. Hier worden in 6 verschillende tijdsgroepen lessen gegeven voor alle leeftijden. Een tijdsblok duurt hierbij 40 minuten. Waarbij de eerste 10 minuten bestaan uit vrij inzwemmen en de overige 30 minuten bestaan uit de lessen. De jongste leden starten direct om 18:00 uur, vanaf 20:40 uur is er de ruimte voor volwassenen om banen te zwemmen.

In de lessen wordt er geoefend voor de Junior Redder (1 t/m 4), Zwemmen Redder (1 t/m 4) en Lifesaver (1 t/m 3) zwemdiploma’s. Het streven hierbij is om één keer per jaar examen te zwemmen voor een nieuw diploma. De jongste zwemmers leren hierbij eerst spelende wijs om zichzelf te redden en zwemconditie op te bouwen, gedurende diplomalijn leren zij steeds grotere reddingen uit te voeren en aan te sturen.

Bij de diplomalijn van de Lifesavers maken ook theorielessen en lessen EHBO gericht op waterhulpverlening onderdeel uit van het lesprogramma.

Na het behalen van deze diploma’s kunnen leden deelnemen aan de opleiding varend redden. Met het behalen van deze diploma’s ben je opgeleid om reddingen uit te voeren. Daarmee kan je, samen met een groot deel van de instructeurs, strandwacht worden!

Praktische info

Iedere donderdagavond zwemmen, met uitzondering van vakanties een feestdagen.
Wij zijn te vinden in het wedstrijdbad van zwembad de Lansingh, Krimpen aan den IJssel.
Iedere eerste donderdag van de maand zwemmen met kleding aan.
Zwemmen met leeftijdsgenoten, van jong tot oud.
Jaarlijks leuke evenementen zoals schaatsmiddagen en bbq’s.
Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen (KNBRD).
Slechts €67,00 contributie per half jaar.
Behalen van diploma's van Junior Redder 1 tot en met Lifesaver 3.
EHBO, EM en Theoriecursussen van ervaren instructeurs.
Eenmalige betaling van €15.00 euro inschrijfgeld.

Proefzwemmen

Nieuwsgierig geworden? Kom dan vooral eens proefzwemmen. Je kunt gratis 2x proefzwemmen bij ons. Om je daarvoor aan te melden kan je mailen naar info@krrb.nl. Dan geven wij advies over wat de best passende groep is om bij aan te sluiten.

Bij binnenkomst in het zwembad kan je direct doorlopen naar de kleedkamers naast het wedstrijdbad. Na het omkleden vragen je om je te melden bij de witte tafel die langs het wedstrijdbad staat, dan helpen wij je vanaf daar verder. Of vraag even aan de receptie van het zwembad om je door te sturen, dan komt één van de instructeurs langs om je verder te helpen.

Lid worden?

Dat kan! Vul hiervoor de aanmeldpapieren en de gezondheidsverklaring in, deze kan je vinden op deze pagina of meenemen in het zwembad. Lever deze ingevuld in op donderdagavond bij de tafel aan het bad of mail deze naar info@krrb.nl.