Contact

Schaatsen!!

Hallo leden, 


Aankomend weekend is het zo ver: we kunnen waarschijnlijk schaatsen!
Als evenementencommissie vinden we het erg jammer dat we geen schaatsmiddag hebben kunnen organiseren afgelopen weekend, omdat de schaatsbaan dicht was. Daarom waren wij ook extra blij toen we het vrolijke nieuws hoorden dat we misschien wel op natuurijs kunnen schaatsen. Dat is natuurlijk nog veel beter!

Uiteraard kunnen wij als reddingsbrigade het niet laten om jullie te wijzen op de mogelijke gevaren van het ijs: let bijvoorbeeld goed op wakken, bijten en zwak ijs onder bruggetjes. Ga ook niet met teveel tegelijk het ijs op en wees voorzichtig! Wij raden jullie allemaal aan om de nodige voorbereidingen te treffen voor je het ijs op gaat. Het is bijvoorbeeld altijd handig als je een ijsprikker bij je hebt of dat je weet hoe je uit een wak klimt als je er per ongeluk toch in bent gevallen. En vergeet niet: ga nooit in je eentje het ijs op!

Wij hadden jullie deze les het liefst in het zwembad gegeven, maar nu doen we het zo, zodat jullie toch veilig het ijs op kunnen:Om uit een wak te komen moet je je allereerst bedenken dat de randen van een wak meestal uit erg dun ijs bestaan. Om er uit te komen volg je de volgende stappen: 

1. Breek het dunne ijs aan de randen af tot het dik genoeg is voor jou om er op te klimmen

2. Lukt dit niet zomaar, probeer er dan zijwaarts op te rollen door je benen eerst uit het wak op het ijs te leggen, daarna je armen en dan naar de zijkant te rollen

3. Ben je uit het wak? Schuif dan op je buik verder tot het ijs dik genoeg is om weer op te kunnen staan of tot je de veilige kant hebt bereikt. 

Als je het niet helemaal begrijpt kan je er altijd nog naar vragen als we weer mogen zwemmen in het zwembad. Onze badjuffen en -meesters zijn altijd bereid jullie het uit te leggen! Maar onze boodschap is vooral: wees voorzichtig!

Om af te sluiten hebben we nog een prijsvraag voor alle leden: - Welke drie huis-, tuin- en keukenmiddelen kun je gebruiken voor reddingen op het ijs? Jullie antwoord (met korte uitleg over hoe je het product zou gebruiken per onderdeel) kun je opsturen naar het volgende e-mailadres: evenement@krrb.nl tot en met volgende week donderdag 18 februari.Degene met het meest originele antwoord krijgt van ons een prijsje! 

Wij wensen jullie veel plezier komend weekend en we kijken er naar uit om jullie weer in het zwembad te kunnen ontmoeten! 
Tot ziens! 

Namens de vereniging

«
»